вторник, 7 марта 2017 г.

Весняні бажання киян!

Весняні бажання киян!

Електронні петиції - найпопулярніша тема київських новин останніх місяців.

Навіть майбутнє Євробачення в Києві не так хвилює киян, як можливість вплинути на політику міста.


Справа, напевно, в тому, що і найбільші скептики визнають - петиції киян дійсно працюють. І навіть ті, хто мало вірить в силу електронних петицій, починають потроху долучатись до підписування петицій, і включатися в життя міста!

Як приклад, найпопулярніших петиції киян у січні та лютому 2017 року року:

У січні 2017 року кияни змусили мерію зайнятися питанням громадських туалетів. Петицію з вимогою про створення мережі міських вбиралень в Києві підтримали необхідні 10 тисяч громадян. І Київська міськрада розглянула цю пропозицію. І не просто розглянув, а прийняв рішення про "Створення мережі громадських вбиралень у Києві".


Ще одна петиція дуже здивувала багатьох - кияни активно боролися за право КОТІВ бути повноправними КИЯНАМИ! Хоча, слід зазначити, що в Києві і до петиції завжди любили і поважали котів. І котам в Києві більше пам'ятників, ніж усім іншим тваринам разом узятим...



Але ця петиція стосувалася звичайно ж не пам'ятників, а живих київських котів. Петиція: "Визнати вуличних котів частина екосистеми міста Києва, дозволити їм вільно жити в підвалах, на горищах та других місцях їх постійного перебування та знищувати гризунів", набрала необхідну кількість підписів і була розглянута і схвалена депутатами Київради.


В березні 2017-го найпопулярнішою петицією у киян стала петиція "Про винесення заводу "Фанплит" за межі м.Києва", в якій кияни вимагають винести екологічно небезпечне і токсичне виробництво сумнозвісного заводу "Фанплит" за територію Києва, подалі від людського житла.

Поки ця петиція набрала більше половини необхідних голосів і для того, щоб Київрада її розглянула, необхідна підтримка ще декількох тисяч небайдужих киян.
Тому якщо Ви хочете повернути Києву статус самого зеленого міста Європи, і якщо Ви за чисте повітря в столиці, включайтеся в управління містом, і підписуйте петицію.
Це як раз той випадок, коли ми можемо зробити наш Київ і наше життя здоровішим і чистішим!

2 комментария:

  1. Весна у меня ассоциируется с чистым воздухом, но пока Фанплит дымит это нереально!

    ОтветитьУдалить
  2. Котиков я тоже люблю, но лучше бы так против Фанплита подписывали..

    ОтветитьУдалить