пятница, 8 декабря 2017 г.

Шоколад ТО-10 цікавих фактів!

Шоколад ТО-10 цікавих фактів!



Про шоколад відомо уже досить багато,але є цікаві факти про шоколад яки мало хто знає.



Шоколад ТО-10 цікавих фактів:

1.Дерева какао, також відомі як шоколадні дерева, живуть до 200 років, проте виробляють застосовувані у виробництві боби лише протягом близько 25 років. 

2.Слово "шоколад", ймовірно, походить з ацтецької мови науатль, яка має в розпорядженні поняття xocolātl (що означає "гірка вода").

3.Ацтеки вважали, що какао було подароване людям богом мудрості. Насіння какао цінувалися дуже високо і виступали як форма валюти.

4.Технічно, білий шоколад не можна назвати шоколадом, оскільки він не містить речовин какао.

5.Свідчення про існування какао-бобів на планеті дають зрозуміти, що цей продукт є, ймовірно, одним з найдавніших видів їжі на Землі.

6.Кот-д'Івуар є на сьогодні провідним світовим виробником какао-бобів. Близько 37% цього продукту весь світ одержує звідти.

7. Шоколад був включений в пайок солдатів Другої світової війни. Згідно з розпорядженням воєначальників, смак цього продукту повинен був характеризуватися як "трохи ліпший, ніж варена картопля", щоб не допустити його стрімкого поїдання.

8.Один маленький шматочок шоколаду може дати людині достатньо енергії, щоб пройти 45,5 метрів.

 
9.Шоколад містить фенілетиламін, природну амінокислоту, яка, як вважають вчені, володіє ефектом афродизіака і навіть, кажуть, здатна лікувати похмілля.

10.Дослідження показують, що темний шоколад позитивно впливає на якості пам'яті, обсяг уваги, час реакції і навички вирішення проблем за рахунок збільшення притоку крові до мозку. Цей вид шоколаду може також поліпшувати здатність розрізняти малоконтрастні зображення (наприклад, в умовах поганої погоди) і сприяти зниженню кров'яного тиску.
 
  Шоколад ТО-10 цікавих фактів


 

Комментариев нет:

Отправить комментарий