четверг, 7 декабря 2017 г.

Інтернет спільноти Киян

Інтернет спільноти Киян





Одразу зауважимо, що мова йде не про загальноміські та відомі спільноти, такі як «Типовий Київ», або «Наш Київ», які більше нагадують місцеві СМІ, а про спільноти звичайних киян.


За останній час традиції добросусідських відносин практично повністю зійшли нанівець — люди часто не знають не тільки тих хто живе у їх будинку, а навіть у сусідній квартирі. А слово спільнота найчастіше вживається з прикметником «кримінальна».
Але ж добросусідські відносини це дуже важливо. Недаремно ж є така відома приказка: «Родичів, як і сусідів не обирають». Це означає, не тільки те, що гарний сусід, це велике щастя, але й те що сусіда треба любити і поважати, як родича незалежно від того подобається він особисто, чи ні.



І от, з розвитком соціальних мереж та Інтернету, спілкування сусідів повертається.
Можна скільки завгодно лаяти ґаджети, але частково саме завдяки появі смартфонів, Facebook, Instagram і інших соцмереж люди знову захотіли бути ближче один до одного в реальності, і частіше зустрічатися наживо. Сьогодні в мережі з’являються спільноти і групи з різноманітними інтересами, знайомства в яких часто переростають в реальне спілкування. Логічно, що цей тренд торкнувся і сучасних житлових комплексів, де виникають власні спільноти мешканців.
Найчастіше спочатку людей у цих групах об’єднують спільні інтереси. Наприклад, в найкольоровішому із сучасних житлових комплексів Києва «Комфорт таун», люди згуртувалися, почали спілкуватися і навіть потоваришували, ще на початку будівництва.



Зараз, коли здана вже шоста черга «Комфорт тауну», нові сусіди вже не тільки добре один одного знають, в них навіть з’являються спільноти конкуренти, ЖК «Комфорт таун», Комфорт Таун mamas & papas, Владельцы собак «Комфорт таун», Подслушано в Комфорт Тауне, Детки Комфорт тауна і ще більше 10 спільнот, наприклад, «Комфорт таун – 7 дом», в яку сторонні учасники не допускаються.



Найбільша ж спільнота – загальна спільнота (група), ЖК «Комфорт таун», в якій перебуває більше 8 тисяч учасників. У загальній групі учасники, за словами місцевої жительки Аліни, обговорюють найрізноманітніші питання: від пошуку доброї няні для дітей до пошуку доброї майстрині з манікюру. Люди питають поради, де відсвяткувати день народження, в якій автосервіс краще звернутися, просто спілкуються, пропонують тварин, повідомляють про знайдені гаманці, ключі і так далі.



«Минулого літа хтось із жителів навіть попросив у борг хрін для приготування солінь», — згадує Аліна. В цілому, за словами іншої жительки Тетяни, люди добрі, чуйні, легко йдуть на контакт. «Завжди допоможуть чим можуть, на будь-яке питання і по будь-якій справі», — говорить вона.
Зустрічаються і досить несподівані оголошення, наприклад: «Доброе утро, соседи! Сегодня с утра нашла серёжку золотую. Аккуратно лежала на асфальте, на территории жк, прям возле калитки которая возле паркинга! Растеряша, отзовись!!!». Погодьтесь у нас час дуже рідко можна побачити оголошення про знайдену золоту прикрасу …


Схожі спільноти є і у інших районів, причому не тільки в нових ЖК, наприклад, досить активні спільноти «Нивки без політики», «КПИ live», «Троещина | Киев », « Los Solomas / Соломенский район».
Зауважте, ми розповідаємо не про загальноміські та відомі спільноти, такі як «Типовий Київ», або «Наш Київ», які більше нагадують місцеві СМІ, а про місцеві спільноти, які задовольняють потребу у добросусідському спілкуванні, якого останнім часом так не вистачає.


До речі і Ви підписуйтесь на «Киянку» на Фєйсбуці будьте в тренді!

Наша сторінка

https://www.facebook.com/kyiv.kyianka/ 


2 комментария:

  1. Да, у нас там каждый день общение активное)) Да и на работе скучно)Я в этой группе со своими соседями познакомился))

    ОтветитьУдалить
  2. Це круто! Інші ЖК повинні брати приклад.

    ОтветитьУдалить