воскресенье, 19 апреля 2015 г.

Коли в Україні з’являться платні дороги?

Коли вже в Україні з’являться нормальні дороги?

Якого ж водія в Україні не турбує питання - коли в Україні з’являться нормальні дороги?

Інеше питання -  чи повинні вони бути платними?

Як повідомляє сайт baranivka.net найближчим часом в Україні оголосять конкурс на будівництво першої платної дороги – Львів-Краковець.
doroga384024228

При наймні про це голосно повідомили в прес-службі «Укравтодору», який і буде проводити цей конкурс. «Точну дату назвати поки складно, оскільки необхідно дочекатися офіційної публікації Кабінету міністрів України», – зазначили в «Укравтодорі».
Але вже минулого тижня уряд затвердив умови конкурсу на будівництво та концесію траси від Львова до Краковця. Однак поки офіційно ці умови не затвердили, але запевняють, що зроблять це протягом декількох днів. За підрахунками «Укравтодору», на будівництво самої дороги піде 4-5 років. А от скільки коштуватиме проїзд, поки сказати не можуть. «Питання розміру плати дискусійне. Він буде обговорюватися з переможцем конкурсу. У будь-якому випадку плата буде невисокою, оскільки проект першого і повинен мати позитивний ефект », – пояснили в« Укравтодорі ».
Нова дорога Львів-Краковець стане унікальним проектом для України. Схема співпраці держави з приватним інвестором буде виглядати наступним чином. Переможець конкурсу повинен побудувати дорогу, після чого, по суті, візьме її в оренду на 49 років. Весь цей час компанія зобов’язана стежити за станом дорожнього полотна та інфраструктури в цілому. Повертати вкладені гроші інвестор буде за рахунок плати за проїзд. Ще однією статтею доходу повинні стати компанії, які захочуть відкрити на платній дорозі придорожні ресторани і заправки. Платна дорога Львів-Краковець не замінить існуючу. Вона стане альтернативою безкоштовної трасі для тих, хто готовий платити за якісне покриття. Решта зможуть як і раніше користуватися старим маршрутом. Якщо проект виявиться успішним, то платні дороги почнуть з’являтися і в інших регіонах України. У яких саме, в «Укравтодорі» не говорять. Однак можна припустити, що уряд скористається напрацюваннями своїх попередників.
1tollraods
Якщо це відбудеться, то з урахуванням окупації Криму та частини Донбасу карта платних доріг в Україні може виглядати, як на фото вище. На карті вказано попередню вартість проїзду на  платних дорогах в Україні
Джерело

Читайте також

Комментариев нет:

Отправить комментарий