пятница, 26 июня 2015 г.

Реальні герої України

Дуже, потрібні слова, особливо зараз. 

Нажаль, як ми ще мало знаємо прізвища Героїв реальної війни які зараз захищають Україну від агресії Росії.
Під час другої світової, вже через декілька днів всі знали прізвища Матросова або Гастелло . Україна вже більше року потерпає від агресії Росії але прізвища справжніх українських героїв ніхто не знає. Зате в нас є Міністерство інформаційної політики. Ось так.
Запам’ятайте ці прозвища.
Герої реальної війни – не названі герої війни. Ці мужики вимагають окремого подання.
geroi491x507
На фото киянин Борис Борисович Лисий, сержант 128-й гірсько-піхотної бригади, гранатометчік РПГ-7, який в бою на висоті 307,5 ​​підбив кілька російських танків. У тому числі Т-72 російського найманця “Монгола” – Савчина, який намагався розчавити командира взводу, старшого лейтенанта Олександра Зозуляка. Сержант Лисий зробив відоме фото цього знищеного Т- 72 на висоті.
tankseparov642x361
Воїн нагороджений орденом “За мужність” 3 ступеня. Про подвиг захисників опорного пункту “Валера” треба пам’ятати.
geroi1169x779
На фото 18-річний солдат-доброволець 42-го мотопіхотного батальйону Максим Громов. Це він зробив відоме відео з “Валери” і відразу ж виклав його в Інтернет. Це найбільш видовищне і найбільш оперативно викладене відео з поля бою, яке мало величезне значення під час Дебальцевської операції як символ ефективного опору українських вояків, які у важких умовах відбивали атаки російських найманців.
Мені здається, що Міноборони слід окремо нагороджувати військовослужбовців не тільки за героїзм і професіоналізм, а й за відео і фотофіксацію результатів бойових дій. Якщо такі випадки будуть отримувати резонанс, то це буде хороший стимул для наших бійців. Ніяких камер для такого фронтового відео не треба – вистачить і телефону. А результат вийшов гідний. Може, медаль або відзнаку від міністра за гарне відео давати? Ну як варіант?
Спасибі, Борис. Це тебе з товаришами вороги шанобливо назвали “польськими найманцями”. Спасибі, Максим.
Ми не забуваємо тих, завдяки кому вдалося виграти той бій, і тих, хто боровся до кінця.
Спасибі важко пораненим в бою:
Олександр Зозуляк
Володимир Миронець
Вічна пам’ять воїнам, які при відбитті атаки батальйону “Август” 25 січня загинули смертю хоробрих на опорному пункті “Валера”:
Сергій Свищ
Адальберт Ковач
Федір Лопацький
Олександр Венгер
Володимир Питак
Олександр Леврінц
Пропав безвісти:
Андрій Капчури
Героям Слава
Автор Юрій Бутусов
Джерело

Комментариев нет:

Отправить комментарий