понедельник, 29 мая 2017 г.

Що чутно в Києві? Нові гроші!



Що чутно в Києві? Будуть нові гроші!

Є такий сталий вираз серед киян: «Київ маленьке місто». 

Тому чутки в Києві розповсюджуються досить швидко.

Нові чутки в Києві повзуть про нові гроші.

В Україні банкнотна фабрика (та що на Троєщині) надрукувала купюру номіналом одна тисяча гривень.
Нову банкноту незабаром представлять громадськості, приурочивши, швидше за все, до якогось свята.
Повзуть чутки, що було кілька варіантів оформлення банкноти, тому достименно не відомо, який саме варіант був затверджений.  

За останніми чутками на купюрі буде зображений академік Володимир Вернадський.
Відзначимо, коли в 2016 році анонсувався випуск купюри номіналом в тисячу гривень, тоді передбачалося, що на ній буде зображено письменник Пантелеймон Куліш.




Чим міг не сподобатись Куліш?



Куліша як члена Кирило-Мефодіївського товариства заарештовували та везли до Санкт-Петербурга, де його майже три місяці допитували у III відділі, але довести його приналежність до таємної антикріпацької організації не змогли. 

Російська жандармерія вирішила: «Учителя 5-ої С.-Петербурзької гімназії 9-го класу Куліша, який хоча й не належав до цього товариства, але був у дружніх зв'язках із усіма його учасниками й самовиношував надзвичайні думки про вигадану важливість України, вмістивши навіть у надрукованих од нього творах багато двозначних місць, що могли вселяти в малоросів думки про право їх на окреме існування від імперії, — замкути в Олексіївський равелін на чотири місяці й потім відіслати на службу в Вологду…» 


Академік Володимир Вернадський фігура видатна але більш космолітична і більше влаштує Росію…

Що ж почекаємо нової купюри, хоча враховуючи окупацією Росією великої частини Української землі більш доречною була би купюра у 1000 гривень


Комментариев нет:

Отправить комментарий