среда, 19 ноября 2014 г.

День коли плаче серце!


День пам’яті жертв голодомору

День пам’яті жертв голодоморів

Як, нагадує сайт irpin.today після Дня Гідності і Свободи українці будуть відзначати ще одну дуже важливу та  пам’ятну дату — День па́м’яті жертв голодомо́рів — це щорічний національний пам’ятний день, що припадає на четверту суботу листопада, тобто цього року на 22.11.14.

Традиційно у таку суботу громадяни України відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні, а ЗМІ зазвичай відмовляються у цей день від розважального контенту.
Згідно з планом заходів, 19 листопада відбудеться прем’єра французького документального фільму «Голодомор. Забутий геноцид», а 20 листопада відбудеться презентація фотодокументальної виставки «Опір геноциду».
22 листопада о 15:00 розпочнуться пам’ятні заходи у Києві на території Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні», в яких разом з громадськістю візьме участь президент Петро Порошенко.


О 16:00 за традицією буде оголошено загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам’ятників жертвам. В акції також можна взяти участь, запаливши свічку в своєму вікні.

Джерело 

Комментариев нет:

Отправить комментарий