пятница, 7 ноября 2014 г.

НБУ заборонив російський рубль і курс?


Що буде з курсом гривні?

На справді відповіді на це не знає ніхто, як і ніхто не знає коли Україна переможе у війні з Россією.

Але все же таки що буде з курсом гривні  і чому Національний банк України заборонив російський рубль!

По-перше, як повідомляє сайт irpin.today НБУ заборонив не російський рубль, а депозити та кредити в російських рублях.
Національний банк України своєю постановою заборонив залучення депозитів та видачу кредитів у російських рублях на території України.
Про це йдеться у постанові №699, розміщеній на сайті НБУ.




Згідно із постановою, документ забороняє проведення на всій території України названих операцій в російських рублях:

- залучення вкладів (депозитів) за договорами банківського вкладу (депозиту),у тому числі збільшення суми вкладу (депозиту), що були розміщені до набрання чинності законом, а також пролонгація таких договорів;

- надання коштів у кредит (позику), у тому числі за кредитами овердрафт, а також шляхом пролонгації строку користування кредитом (позикою) або його часткою за договором, укладеним до набрання чинності законом.

Яким буде курс гривні у листопаді та грудні 2014 року?
Глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що Нацбанк планує найближчим часом почати скасування обмежень на валютному ринку.
З 3 листопада були скасовані два заборони на валютні розрахунки по імпорту, а наступним кроком буде скасування обмежень щодо дострокового вилучення валютних депозитів.
Також Валерія Гонтарева повідомила, що регулятор має намір скасувати заборону на виплату банками дивідендів, оскільки це ущемляє права інвесторів.
Зараз на валютному ринку залишаються в силі ще ряд адміністративних заходів НБУ: обов’язковий продаж 75% валютної виручки та обмеження максимальної суми продажу готівкової валюти в одні руки еквівалентом 3 тисячами гривень на добу.

Глава Нацбанку повідомила, що економічно обґрунтований курс складає 13 грн. / дол. Вона додала також, що з 5 листопада НБУ має намір проводити інтервенції у вигляді валютних аукціонів кожен робочий день.

Джерело

Комментариев нет:

Отправить комментарий