понедельник, 26 января 2015 г.

Якщо Порошенко не прокинеться Путін реалізує свою кінцеву мету!


На що Україна потратила пів року дорогоцінного часу?
Ось як це оцінюють міжнародні оглядачі а їм "за бугра все видно".

Влада України витрачає дорогоцінний час, відтерміновуючи серйозну військову мобілізацію та розраховуючи на військову допомогу Заходу на чолі зі США. Логіка останніх заяв в українському конфлікті виходить з розрахунку, що Росія рано чи пізно захоче миру, а цього не відбувається. Про це у коментарях з приводу ситуації на сході України пишуть деякі міжнародні оглядачі.
«Путін ніякий не стратегічний геній, просто хороші хлопці  Порошенко, Обама та весь ЄС – дуже некомпетенті», – попереджає американський аналітик Джон Шиндлер.

Він переконаний, що Україна після військових поразок влітку минулого року згаяла час і не підготовулась адекватно для відбиття військової агресії Росії, кінцевою метою, якої є «розчленування України». Шиндлер радить Україні не сподіватись ні на кого, крім себе самої та усвідомити, що проти неї ведеться війна на знищення, у якій неможливо виграти, хапаючись за ілюзію, що «формат» АТО є адекватним тому, що відбувається на Сході.
«НАТО ніколи не піде на війну через Донбас, і чим раніше українці це зрозуміють, перестануть себе жаліти і візьмуться за війну, тим краще», – пише експерт.
Єдиним виходом із ситуації, яка з кожнем днем стає все більш критичною для України, Шиндлер бачить у проведенні «мобілізації». У протилежному випадку, ніщо не завадить Путіну реалізувати його кінцеву мету в Україні і перейти до нових стадій протистояння із Заходом. Натомість Західна Україна, не загарбана Росією, приєднається до НАТО та ЄС, на що росіяни за лаштунками вже погоджуються.

Шиндлер вважає, що такого сценарію ще можна уникнути, але для цього всі, «починаючи з Порошенка мають усвідомити серйозність ситуації».




«Із приголомшливою дурістю, минулими вихідними Порошенко, дихаючи вогнем, публічно поообіцяв, що всі втрачені українські території будуть повернуті, потім зробив розворот на 180 градусів і оголосив себе «президентом миру», а не війни. А тоді швиденько злітав до Давосу «потусуватись» із найбагатшими людьми світу. Не дивно, що українські солдати на передовій одночасно ненавидять Путіна і зневажають власного президента»,  розкритикував непослідовність Порошенка експерт, додавши, що не варто розраховувати на підтримку з боку Обами, який, як засвідчила його остання промова, вважає, що Путіна приборкано, і сповідає «ескайпістську» (від англійського «escape» – втеча – ред.) зовнішню політику.
З вироком Шиндлера загалом погоджується і Джеймс Міллер, редактор видання «The Interpreter», яке спеціалізується на висвітленні кризи в Україні та викритті ролі Росії в конфлікті.

«Офіційні заяви, які звучать з вуст США – від посла в Україні Пайєтта до державного секретаря Керрі – вказують на базову помилку у логіці адміністрації Барака Обами: там вважають, що криза може бути вирішена лише, коли сама Росія захоче миру, але самі ж усвідомлюють, що миру вона не хоче», – пише Міллер.
Експерт звертає увагу: США говорять про окупацію України Росією, про надходження до України російського озброєння та військових і при цьому очікують, що Росія таки виконуватиме Мінські угоди.

Міллер зауважує: посол США в Україні днями твітував, що останні події на сході України стали «поворотним пунктом» у ставленні США.
Якщо це справді так, то лишається лише чекати, якою буде відповідь США на новий виток агресії Росії проти України.

Голоси на користь військової підтримки України лунають у Вашингтоні все активніше. Надати Київу зброю вже закликала і Гілларі Клінтон, яку багато хто вважає наступним президентом США. Втім, очевидно, зараз таке рішення може ухвалити лише чинний президент.

Джерело

Комментариев нет:

Отправить комментарий