вторник, 31 марта 2015 г.

Телесеріал «Житомирщина в багні»?!



За останні тижні на Житомирщині  відбувається справжня війна між правдою і кривдою, між думкою народу та владою. 

Події відбуваються настільки швидко, що можно було б зняти справжній динамічний серіал з гучною назвою:

«Житомирщина в багні», або «Чому Баранівка не Район Мелроуз»



 
Серія 1 – «Лист трьох».

А почалось все з того, що Голова  Житомирської ОДА О.Машковський всупереч всім обіцянкам не проводити призначення Голови жодної РДА області без громадських обговорень, вирішив призначити головою Баранівської РДА скандально відомого Миколу Вільчинського.
Ця новина стала шоком для громади Баранівки. Керівники трьох місцевих партійних організацій звернулися до голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського з проханням негайно призупинити процес призначення кандидатів на посаду голови Баранівської РДА, які не пройшли процедуру громадських обговорень.
Але й це не зупинило процес. 



Серія 2 – «Ціна призначення».

Тому що у Житомирській області, якщо є бажання покерувати районом, за посаду голови райдержадміністрації треба буде заплатити від 50 до 100 тисяч доларів. Про це у своєму блозі на Житомир.info  написав місцевий блогер, та журналіст  Володимир Пінковський.




Серія 3 – «Це справа для СБУ».

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський незвично відреагував на журналістське розслідування. Замість того, щоб спростувати факти і призначити широке громадське обговорення, він подав звернення до СБУ, прокуратури, та УМВС України в Житомирській області  на один із Житомирських сайтів. Нагадаємо, що у матеріалі було подано інформацію про корупційні дії під час призначення голів РДА.

"Моя реакція буде якнайжорсткіша. – відповів журналістам голова Житомирської ОДА О.Машковський. Тож я хочу, щоб наведені у матеріалі приклади були прискіпливо перевірені. Щоб правоохоронні органи вжили всіх процесуальних заходів, аби з’ясувати чи дійсно скоєно злочин проти законності. І якщо це так – винні повинні бути покарані. При цьому вважаю, що коли виявиться, що сайт оприлюднив наклеп, повинні понести відповідальність ті, хто це написав і розповсюдив. Демократія – це не лише свобода слова, а й відповідальність за це слово", – наголосив голова ОДА.



Серія 4 – «Журналісти проти голови»

Ось що відповів один із Житомирських журналістів Андрій Лактіонов голові Житомирської ОДА О.Машковському:
«Губернатора ніхто не чіпав. Він сам зачепився - вирішив наїхати і, схоже, поїхав ...  Тепер доводиться його чіпати. Щоб не поїхав. Далі ...

Губернатора і його адміністрацію особливо ніхто і не критикував. Хіба що блогери дозволяли собі іноді, трохи і трохи, але і та критика часто обмежувалася лише порадами та добрими побажаннями. Правда, місцеві активісти, чогось весь час вимагаючи і домагаючись, частенько тріпають їм нерви. Але до їх «витівок» вони вже звикли. І навіть навчилися з ними розмовляти, випроваджуючи активістів і закриваючи їм роти своїм новим і залізним аргументом типу «Якщо ви патріоти, то чому ви нас тут критикуєте, а не перебуваєте зараз там, на сході?» ...

Але ось події минулого тижня показали, що наша влада без критики - як без пряників. Або, інакше кажучи, розслабилася. Адже звикли вже, що в ЗМІ міста та області про них говорять і пишуть або ж добре, або ж ніяк. Не пишуть. І не говорять ...
Звичайно ж, журналіст, як і будь-який громадянин нашої країни, має відповідати за сказане. Тільки от і чиновники повинні відповідати за свої слова. А також - за свою роботу і за свої вчинки.

Повинні відповідати! І будуть відповідати !!!»




Серія 5 – «Журналісти і СБУ»

Блоггер та журналіст  Володимир Пінковський зробив те, що мав зробити свідомий громадянин. Він теж зверунвся до СБУ  з проханням перевірити і надати правову оцінку суспільно-політичній, економічній, соціальній та кадровій політиці  Житомирської обласної державної адміністрації, якою керує Сергій Машковський.




Серія 6 – «Відключимо газ».

Пам’ятаєте фразу з відомого фільму – «А не будут брать - отключим газ». Саме так відповіли на це все у Житомирській ОДА. І 31 березня у Житомирській ОДА розповіли, коли і на скільки підвищаться тарифи на газ, світло і воду.



Серія 7 – після Майдану. 

А так хотілось, щоб Голова ОДА тримаючи у голові події Майдану та Небесну сотню сів у свій розкішний автомобіль, відвідав Баранівку, зібрав би збори громади, та поспілкувався би з людьми. 

Але кому ці люди потрібні. 

Не були вони потрібні ні до Майдану, ні після. 



 Читайте ще,


Комментариев нет:

Отправить комментарий