вторник, 21 февраля 2017 г.

Куди піти на Масляну 2017 у Києві?

Масляна 2017 у Києві афіша.  

Шановні киянки та кияни, з Масницею!

Основою обрядовою українською стравою Масляної (Масниці, Масляниці) були вареники з сиром, які вживалися з маслом чи сметаною. Також виготовляли гречані млинці, заправлені смальцем.





Смачної Масляної вам і нехай на душі у вас буде завжди весна!

Читайте ще,

Масляна. Що треба робити в цей тиждень?

Масляна українські традиції та звичаї

Національний музей народної архітектури та побуту "Пирогово"

26 лютого о 13:00 запрошує киян та гостей міста на свято "Українська Масниця". Тут відтворюють давній обряд Колодія, якого предки вважали богом шлюбу, кохання, здоров'я і злагоди. Дійство проходить на території експозиції "Середня Наддніпрянщина". На Співочому полі відвідувачів музею чекають різноманітні народні забави: змагання на колоді, катання на конях, перетягування каната, "збивання Зими", міряння силою, катання на санях, сніжна фортеця з боями сніжками та інші конкурси. На свято запрошені фольклорні колективи, які заспівають народні пісні. Гостей пригощатимуть варениками, млинцями та узваром. Народні майстри з усієї України запропонують свої кращі вироби декоративно-прикладного мистецтва. Кульмінацією свята о 16:00 стане обряд спалювання "Кострубатого діда", який уособлює злі сили зими.

Парк "Київська Русь"

25 і 26 лютого на очах гостей пройде спалювання найбільшого в Україні опудала Масляної вогняними стрілами кінних лучників. А також протягом усього дня можна буде побачити кінно-трюкові шоу, ритуал "Колодій", "масляничний вертеп" давньослов'янською мовою, спецефекти і вогняне шоу. Розпочнеться програма з урочистої зустрічі великого київського князя Володимира, під час якої всіх пригощатимуть млинцями, бубликами та іншими ласощами. З розваг для дітей і дорослих: традиційний стовп з призами, перетягування каната, давньослов'янські гри, дружні і веселі хороводи. Також кожен гість зможе покуштувати медовуху та середньовічні страви, млинці з різними начинками, вареники, взяти участь в майстер-класах і покататися верхи на породистих конях, в санях або кареті.

Парк ім. Шевченко

З 16 по 26 лютого тут пройдуть Масляні гуляння. Море млинців і вареників, конкурси та розваги чекають гостей виставки-ярмарки. Відвідувачі можуть покуштувати традиційні страви та частування, які здавна готували на свято, ознайомитися зі старовинними звичаями і історією святкування Масляної. Також будуть представлені мед і продукти з нього, різноманітні чаї та кава, солодощі і випічка. Крім того, тут можна буде придбати товари традиційних народних ремесел: з кераміки, дерева, соломи, текстильні вироби. Всі бажаючі зможуть взяти участь у майстер-класах з народних ремесел. Під час ярмарку будуть звучати музика і пісні у виконанні фольклорних ансамблів, свої вміння продемонструють народні танцювальні колективи.


Мамаєва Слобода

Тут відзначать Масляну з варениками з сиром, як головним блюдом на Масляну в козацькій Україні, протиставивши їх засиллю всюдисущих млинців. Головне гасло заходу: "Українські вареники проти російських "млинців ". У козацькому селищі все буде точно так само, як сто років тому. Група музикантів і козаків створять яскраву атмосферу козацької Наддніпрянщини. Кожній незаміжній дівчині або хлопцю прив'яжуть колодку до лівої руки, щоб вони змушені були "викупатися" (станцювати разом з фольклорним колективом). Народні гуляння пройдуть як на вигоні, так і на Слобідському ярмарковому майдані, де будуть варитися в здоровенних казанах вареники з сиром і козацька каша тетеря. Пропонуватимуться і традиційні млинці з різноманітними начинками. Запивши частування звареним на відкритому вогні козацьким хмільним напоєм мусулес (глінтвейн), медовухою чи вишневою наливкою, охочі зможуть покататися на санях, погойдатися на гойдалках, поторгуватися з торговками сувенірами на Слобідському ярмарковому майдані.

Етнографічний комплекс "Українське село"

Тут відзначають Масляну як свято Колодія. Народні обряди і традиції відтворять фольклорні гурти автентичного співу. У програмі свята: ігри на галявині разом з гостями, "сповивання колодки", спільні розспівування весняних пісень, танці та ігри, народні забави, чіпляння колодки неодруженим, спалення солом'яної баби Марени, майстер-класи з традиційних народних промислів. Під відкритим небом будуть готуватися вареники і млинці, козацький куліш, шашлик, гарячі напої. На ярмарку будуть торгувати виробами народних промислів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий