среда, 20 августа 2014 г.

Чи буде війна чи ні?

Зараз всіх в Україні та і в Росії, та і у світі хвилює одне питання - чи буде війна між Україною та Росією чи ні?

Відкритого вторгнення Росії в Україну не буде. Про в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel сказав російський експерт із зовнішньої політики Федір Лук'янов.

Він запевнив, що найближчим часом на переговорах Москва і Київ досягнуть димпломатичного рішення і до відкритої війни справа не дійде. Щодо безрезультатних переговорів у Берліні, в яких брали участь глави МЗС України, Росії, Франції та Німеччини, Лук'янов сказав, що навіть добре, що обійшлося без серйозних заяв від сторін.

"Ми знаходимося в катастрофічній політичної ситуації, з якої є кілька шляхів. Кожне необережне висловлювання може поставити під загрозу переговорний процес. Якщо переговори зрештою закінчаться провалом, ми дізнаємося про них більше. Якщо ж результат буде успішний, то ми побачимо певний фінальний пакет рішення", - поснив він.

При цьому він запевнив, що президент Росії Володимир Путін минулого тижня в Ялті дав чітко зрозуміти, що далі Криму російська армія не піде.

"Президент Путін у своїй промові у Криму провів чітку лінію, заявивши, що не збирається далі розширювати Росію. Це був сигнал для тих, хто вірить у російське вторгнення в Україну. Вторгнення не буде", - сказав Лук'янов.

В цей же час, в адміністрації Петра Порошенка побоюються російського вторгнення під "гуманітарним" приводом. Сьогодні також газета The Guardian писала, що Росія може піти на домовленість з Україною, щоб не воювати відкрито.          

Комментариев нет:

Отправить комментарий