среда, 27 августа 2014 г.

Міліція Ірпеня питання тільки ціни?!



Хочешь стати міліціонером? У Ірпені це лише питання ціни!

Як розповідає сайт irpin.today щоб стати працівником міліції в Ірпені достатньо заплатити невеличкий хабар керівникам цієї ж міліції у розмірі 2-3 тис. доларів.

«Славетна» ірпінська міліція відома не тільки нахабним та неуважним ставленням до власних громадян, а також зокрема «кришуванням» наркоторгівлі, ґвалтівників, хабарництвом. Сьогодні Ірпінське МВ ГУМВС України всіма силами опирається неминучій люстрації.  Чому ж стражі порядку Ірпеня так бояться оновлення та «очищення»?

Міліція Ірпеня - «Дах» наркоманів та ґвалтівників?

У кінці минулого 2013 року вийшов в ефір сюжет телепрограми «Гроші» «1+1». Повідомлення журналістів вразили всю Україну. Виявляється у невеличкому Ірпені міліціонери кришують циган-наркоторговців.
Журналісти «влились» до компанії наркоманів, кілька разів їздили з ними за товаром – опіумною «ширкою». В Ірпені купували її по 40 грн за дозу (у столиці така доза коштує в два рази дорожче). Вони зафіксували номери двох машин, на яких торговці привозили зілля, та зняли на відео жіночі обличчя в темних окулярах за тонованим склом. Приховані камери проїхали за автомобілем наркоторговця і вийшли до великого будинку, в якому живуть роми. З усіма доказами журналісти прийшли до Ірпінського міськвідділу міліції, написали заяву про злочин. Домовилися про затримання наркоторговців із керівником місцевого відділу по боротьбі з незаконним оборотом наркотиків. Але, можете тільки уявити, в призначений день керівник відділу на зв’язок не вийшов.
Журналісти тиждень домагалися, щоб міліція затримала наркоторговців. Результат —  таки затримано якогось чоловіка з наркотиками, але за яких умов, хто це був і чи не замилювання це очей – достовірно невідомо.

Не менше вражає повідомлення Інформаційного підрозділу «Правого сектору»  весною цього року про двадцятирічну дівчина, яка поскаржилася на зґвалтування працівником міліції!
За словами дівчини, це сталося після того, як вона зі своєю подругою прибула до відділку міліції для надання свідчень – напередодні дівчата на своєму автомобілі не впоралися з керуванням і врізалися у вітрину магазину. Слідчий, з яким спілкувалася дівчина, сказав, що не заводитиме справу про адміністративне порушення, якщо дівчата вступлять з ним та його колегою у статевий зв’язок. Міліціонери завезли подруг до приватного будинку в Ірпені, де одну із них і було зґвалтовано.
Активісти тут же викликали міліцію та працівників прокуратури і вирушили на місце події, де затримали двох співробітників МВС. Обидва перебували в стані алкогольного сп’яніння, що згодом підтвердила експертиза. Одним із них виявився дільничний інспектор Ірпінського РУВС Сергій Мажуровський; на нього потерпіла вказала, як на свого ґвалтівника. Однак міліцейське начальство, намагаючись приховати факт злочину, наполягало, щоб дівчина написала не заяву, а тільки пояснення про обставини інциденту, яке, як відомо, не є приводом для порушення кримінальної справи. Активісти допомогли потерпілій знайти адвоката і проконтролювали, щоб усі протоколи у справі було оформлено у належний спосіб.

Безкарна бездіяльність міліції м. Ірпінь

Нещодавно коло відділу міліції м. Ірпінь пройшов громадський мітинг, ініційований представниками правозахисної організації «Об’єднання Богдана Хмельницького». Учасники акції скаржилися на неймовірні речі: заяви громадян не розглядаються, співробітники міліції не можуть надати кваліфікованих правових відповідей, «слідчий перестав відповідати на дзвінки» тощо. А одна з учасниць твердить, що ірпінські міліціонери ще 6 років тому побили її онука та його товаришів, після чого закрили справу та лишилися ненаказаними. У них відповідь одна – «матеріали досудового слідства загублені».
Цікавим виявляється той факт, що відділком міліції на мітинг був підісланий «засланець» — дільничний інспектор міліції лейтенант Пальченко Олександр Анатолійович, котрий прихованою камерою знімав мітинг. Варто зазначити, що був він без форми та перше відмовився показувати посвідчення.
Результатом акції протесту стала обіцянка в.о. начальника Ірпінського МВ ГУМВС України в Київській області у 15-денний термін вирішити проблемні питання. Чекаємо на розв’язку.

Безневинні «міліціонерчики»
І навіть на перший погляд дрібні правопорушення, але у виконанні міліянтів, значно підривають і без того невисокий авторитет «рідної» ірпінської міліції.

Це можна зрозуміти, адже штрафи для фізичних осіб за куріння у заборонених місцях залишаються незмінними і їх визначено статтею 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення — 51-170 грн за перше протягом року порушення, 170-340 грн — за друге і наступні. Це мізерні суми. Так до порівняння, у минулорічному зверненні працівників міліції Ірпінського МВ ГУМВС України в Київській обл. до нардепа Геннадія Москаля зазначалося:
«Багато наших працівників, особливо жінки, які вперше були прийняті в міліцію, сплачували хабар в УКЗ ГУМВС області в середньому від 2,5 до 3 тисяч доларів США. Які можуть бути працівники міліції, яким уже при вступі на службу в МВС потрібно платити хабар керівникам цієї ж міліції?»

Джерело 

Комментариев нет:

Отправить комментарий